MüügimeesMeil käis täna veepuhastustehnoloogia müügimees. Tüüpiline müügimees, ütleksin mina. Kuigi ma lootsin, et tuleb keegi kena noormees, tuli selline keskpärane Eesti mees...aga see ei ole üldse oluline. Huviga tahtsin teada, missuguse kvaliteediga on meie joogivesi. Aparaadid näitasid, et parem kui keskmine tulemus. Veepuhastusjaam oli päris suur ja tegi müra. Ma ei kujuta ette, et iga kord, kui ma hakkan kraanist vett laskma, hakkab kuskil kapi all mingisugune masin undama. Seal sees pidi olema 6 erinevat filtrit, mis puhastavad kõikidest kahjulikest jääkainetest selle vee. isegi kloori võtab välja. 

Hästi huvitav oli see, kuidas ta tegi teekatse. Omastarust. Ta keetis ära meie tavalise vee ja oma puhastatud vee. Astetas siis sinna sisse enda kaasatoodud kõige odavama teepakikese. Vot, see oli küll naljakas, et kui sa tuled sellise parima masinaga, et siis see teepakike võiks ka olla kvaliteetne, mitte ei võta poest kõige odavamat kibuvitsateed. Ta keetis selle vee ära ja siis tegi vana ja siis uue veega teekatse. Ausaltöeldes, mina ei tundnud mingit vahet ja ma ütlesin talle seda mitu korda. Tema hakkas ajama mingit pläusti, et selle vana veega, see mis tuleb otse kraanist, on mingi paberimaitse juures ja teine pidi olema väga pehme puuviljamaitsega. Ta ilmselt lootis, et inimesed lähevad kaasa sellega, mis neile ette söödetakse. Ta arvas, et kui tema ütleb oma arvamuse tee kohta, siis mina nõustun nagu loll lammas, aga ma ütlesin talle ära, et mina ei näe mitte mingit vahet nendel teedel, mõlemad on hea puuviljamaitsega. Ja see oli talle muidugi pettumuseks, sest seda oli näha, et ta ei oodanud, et ma talle ütlen, et need on ühesuguse maitsega. Huvitav oli tema müügitöö close'mise protsess. Ma ütlesin talle kohe alguses ära, et mul ei ole plaanis seda masinat osta, aga loomulikult ta ei andnud alla. Selles suhtes tegi ta enda müügitööd väga hästi, nii nagu igal pool koolitustel õpetatakse, et sa kunagi ei jätagi kliendile valikut mitte kas osta toodet või mitte, vaid sa annad valiku, et sa võtad kas selle masina, mis siin juba on või ma toon autost uue. Oskas müügitööd teha küll, aga siiski jäi inimlikkusest puudus. See oli kohatu tegelikult pakkuda niimoodi, et kas nüüd tuleb see või too, kui ma olin talle juba enne öelnud, et ma kindlasti ei taha seda. 

Mis ma veel oskan tema kohta öelda. Ta oli hästi põhjalik. Mulle väga meeldis, kuidas ta reaalselt tegi kõik need katsed läbi. Elektrolüüsi tegi läbi, kus tuli selgelt välja, kuidas meie tavalise kraanivee aja jooksul anoodi ja katoodi elektrolüüsi protsessis on näha, kuidas kõik need vees leiduvad soolad ja mineraalained jäävad hõljuma vee peale. Ja pärast kui vesi oli ära puhastatud, siis seal neid saatseaineid nii palju hõljuma ei jäänud. Kui seda puhastusaparaati kasutada, siis me saaksime omale viis korda puhtama vee, aga samas kas see on seda väärt, sest vesi on meil niigi piisavalt puhas tegelikult. Veel ei ole mingit kloorihaisu ega kõrvalist maitset, meil on täiesti tavaline normaalne vesi, mis kindlasti ei ole üleküllastunud ega täis saastaaineid. Ta tõi hästi huvitava võrdluse, et kui vee ülesanne on tavaliselt organismi puhastada, siis kui võrrelda vett bussiga ja buss on täis, siis sinna juurde pole võimalik lisada enam midagi. Aga kui buss on tühi ja vesi on puhas, siis vesi saabki organismist läbi käies võtta kaasa kõik jääkained ja viia need bioloogiliste protsesside kaudu kehast välja. 

Mulle tegelikult meeldis tema põhjalik töö, aga natuke on vaja lihvida seda inimlikkust ja rohkem connectida ära kliendiga ja kliendi meeleoluga ning sellega, mis klient on endast märku andnud ja millist tagasisidet on klinet andnud. Kui klient vahetult enne close'mist ütleb, et ma kindlalt ei osta seda nüüd, siis on kohatu pakkuda, et kas ma jätan teile selle või toon uue masina. Natuke oleks vaja lihvida oma lähenemist klientidele. Aga muidu väga sümpaatne meesterahvas. Toode on hea. Mina tänan.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar