Imed juhtuvad siis, kui Sa neid kõige vähem oodata oskad…

Helistasin oma nahaarstile, kes pidi olema tööl. Ta ei vastanud telefonile. Kirjutasin siis kirja, et ta mulle saatelehe saadaks vereproovi andmiseks, et kontrollida, kuidas maks on akneravile vastu pidanud. Kirjale vastust ei tulnud. Kuna mul ei avane igapäevaselt võimalust väisata kodulinna, läksin järgmisel päeval vereproovi ruumi lootuses, et ime kombel on saateleht siiski valminud. Paraku ei olnud saatelehte kusagil. Sain teada, et arst oli paariks nädalaks puhkusele sõitnud. Imed ei juhtu siis, kui Sa neid tahad. Imed juhtuvad siis, kui Sa neid kõige vähem oodata oskad...

Kui tavatöötaja oleks mulle võltsviisakalt öelnud: “Vabandage, saatelehte pole. Meie, õed, ei saa siin midagi ära teha!”, siis siiski leidub neid, kellel pole kahju tulla välja oma mugavustsoonist ning pakkuda välja imepäraseid lahendusi: “Ma lähen vaatan, kas leidub arst, kes saaks Teile vajaliku saatekirja anda.” See hämmastav neiu lausa kiirgas headust ja armastust kogu maailma vastu. Mugavustsoonist välja tulek polnud tema jaoks mingi vaev, vaid pigem nauding. Rahulolevalt muiates tuli ta tagasi ning sõnas võidurõõmsalt: ”Leidsin arsti, kes tegeleb Teiega edasi. Palun oodake pisut.”.

Eirates kõiki reegleid ja haiglatavasid, istusin õe kabinetis toolil ja ootasin, millal mulle see vastik nõel sisse torgatakse. Helises telefon. “See on Teile.”, lausus õde ja ulatas toru mulle. Arst, kes oli nõus mind erandkorras “vastu võtma” helistas ja küsis mõned tavapärased küsimused, millele vastused saanuna lubas saatelehe välja kirjutada. “Ma arvan, et igaksjuhuks võiks naha visuaalselt ka üle kontrollida”, sõnasin mina, mille peale mõni hetk hiljem oli arst minu juures õe kabinetis ning lahke naeratus suul andis oma professionaalse hinnangu: “Tõepoolest on Teie nahk täiesti puhas ja korras, nagu poleks seal kunagi aknet olnudki.” Tänasin ka teist imelist haiglatöötajat südamest. Ma ei suutnud ära imestada, et miks inimene, kes võiks vabalt oma kibestumise hunniku otsas istudes öelda: “Vabandage väga, kallis noormees, aga mul on juba ammu töögraafik pilgeni täis ja mul pole endal hingetõmbeaegagi!”, hoopis naudib mugavustsoonist välja tulekut ning aitab kaasa tava- ja keskpärasuse rikkumisele. Ma olen sõnatu!


Järgmisel päeval heliseb telefon, mille häält ma ei kuule. Mõni aeg hiljem tagasi helistades sain kätte dr Lepasaare, kes teatas rõõmusõnumit: “Teie vereproovi näitajad on täiesti korras!”.  Vastavasisuline teade oli tulnud ka meilile. Inglid pole väljamõeldud piiblitegelased ega nähtamatud energiavormid – inglid liiguvad meie endi keskel. Au ja kiitus neile imelistele olenditele. Saagu need õilsad hinged kõik, mille on ära teeninud...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar