Hästi palju dilemmasid

Proovin jagada, mille peale olen viimastel päevadel mõelnud. Või siis, mille peale mõtlemist olen kohati ka edasi lükanud. Juuli algusest septembrini on mul plaanis minna Keeniasse. Kolm nädalat sellest on töölähetus. Lisaks olen planeerinud oma magistritöö uurimust teha. Lisaks tahaks natuke päriselt puhata ka. Nädal või nii. Muidu läheb puhkus magistritöö alla. Et asju keerulisemaks teha, on Keenias 22. augustil valimised ning kui Eestis on valimised nagu iga teine päev, siis Keenias on reaalne oht, et see võib kaasa tuua rahutused. Pingelisema olukorra riigis toob see kaasa niikuinii. Ehk siis liiguks ma mõned päevad enne valimisi mõnda naaberriiki ning pöörduks tagasi siis, kui kindel, et valimised ohutult läbi.

Selleks tuleb läbi mõelda, et millises ajalises järjekorras ma neid asju siis niimoodi teen, et lõpuks kõik tehtud saaks ning võimalikult paindlik graafik tekiks. Näiteks oleks kasulik alguses alustada tööasjadega, midagi käima lükata ning siis hiljem enne puhkust uuesti läbi käia ja paar päeva vaadata, mis toimub. Sest Aafrikas võtavad asjad aega. Ja siis jätta viimane nädal veel asjade tegemiseks. Ja uurimistöö. Praegu pole mul mingit motivatsiooni seda teha, aga ma tean, et see nõuab huvi ja motivatsiooni. Natuke hirmutab mind ka kõrb. Kuigi olen seal korduvalt elanud, siis noh... ämblikud ja maod ja skorpionid ja hõimudevahelised rahutused. Siit turvalisest Euroopast vaadates tekib küsimus, et miks sinna minna. 

Niimoodi pikemalt ära minnes pole mitte ainult kohapealseid asju vaja planeerida, vaid on vaja teha ära asju ka enne äraminekut. No näiteks. Vaktsineerimine, hambaarst, autokooliga tegeleda - et mu sõidutunnid ära ei aeguks ning nullist alustama ei peaks. Pass oli vaja ka uuendada, see on tehtud. Pluss tööasjad. Kui ikka kaheks ja pooleks kuuks ära lähed, siis oleks lihtne, kui võimalikult palju asju oleks varem tehtud. Noh, eks ma kogemuspõhiselt võin öelda, kuidas see kõik läheb - eks ma viimasel õhtul kell 8 kontoris midagi veel teen. Mingi nimekiri asju on kindlasti veel.

Niisiis siin ma olen. Jälle enne minekut. Ma tean küll, et pean lihtsalt nimekirja tegema, need asjad tehtud saaks ja kuskilt peale hakkama. Praegu pole ma veel sellesse minekueelsesse faasi jõudnud ja lihtsalt tundub, et hästi palju otsuseid peab langetama ja palju on teha jälle :) 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar