Maksku või miljon...ikka ostan!

Kuigi me oleme perekond, siis teineteise sõnavabadust me ei piira. Siia blogisse kirjutab igaüks täpselt sellest, mis tal meelel ja keelel on ning nii mõnigi kord olen ma leidnud eest postituse, mis mind siiralt üllatab, nii positiivses kui mõnikord ka negatiivses mõttes. Viimane kord üllatuda oli siis, kui Meelis kirjutas ploomidest. Ta tassis neid koju reaalselt kilekottide kaupa, terve laud uputas ja kui ma siis blogist lugesin, et kilo oli üle 6 euro...no ma kujutasin ette, et "selline väärt kraam" (Meelise tsitaat) odav olla ei saa, aga et see kilo nüüd nii kallis on, tuli üllatusena. Ja see imepisike koogitükike, mis mulle pärast pirukaid enam sisse ei mahtunud ning mille ma vaikselt Matise taldrikule lükkasin, et see maksis KAKS eurot. Kuidas saab nii pisikene koogitükike üldse nii palju maksta, seda ma ei mõista ning siiamaani mõtlen, et huvitav, kuidas see siis ikkagi maitseda oleks võinud...

Kellele 6.80 kilohinnaga kollased ploomid, kellele 9-eurone shampoon või 3-eurone apelsinimahl. Üldsielt mulle shopata ei meeldi. Tahaks poest kiiresti vajalikud asjad üles leida ning välja. Mis on viinud mind selleni, et kui näiteks riidepoes leian mingid hästiistuvad ja mugavad riided, siis ostan neid kohe mitu tükki, et ei peaks uuesti poodi tagasi minema, kui pluus näiteks välja venib, võtad aga uue samasuguse kapist ja olemas. Riidepoodidest rääkides, kui ma juba sinna kord sisse jõudnud olen, siis kui vähegi midagi normaalset leian, ostan kõik ära mis meeldib, et järgmised pool aastat jälle minema ei peaks. Kord poole aasta jooksul võib täitsa poes käia. 

Täna võtsin natuke aega ning läksin poodi. Riidepoes ma see kuu juba käisin, seega sinna pole niipea asja. Seega suund toidupoodi. Aega oli ning kuhjasin korvi vajalikku tavaari täis. Koju jõudes vaatasin oma 9-eurost shampooni ning 3-eruost apelsinimaha ning hakkasin mõtlema, et mis on need asjad, mille ma poest hinda vaatamata alati koju tassin. Tegin kodus väikse ringi ning kogusin sellised asjad kokku. Kõigepealt see juba korduvalt mainitud 9-eurone shampoon. Kuna ma juuksuris mingeid imetrikke ja värvimisi tegemas ei käi, siis miks mitte osta endale selline shampoon, nagu meeldib. Pildil on näha Eesti enda saialille shampoon, mille alles esimest korda ostsin ning Briti firma John Frieda, mille shampoon mulle juba pikka aega meeldinud on. Keda väga huvitab, siis need gliss kuri asjad on sissejäetav palsam juukseotstele ning kuumakaitse. Toidupoole liidrikohta jagavad puhas apelsinimahl, Liisu biojogurt ja provansaal majonees. Ma panen (just seda) majoneesi vist absoluutselt kõigile söökidele, mis üldse võimalik. Kuigi kui Veiko kokkab, siis temal on reegel, et tema tehtud toitudele majoneesi ja ketšupit panna ei tohi. Väga tundlik teema :D Noh, õnneks on ta toidud väga head ka ilma nendeta. Actimeli biojogurteid on ka nii hea süüa. Eriti tihti joon neid hommikuti. See tee, mis pildilt paistab, on parim, mida ma joonud olen ja kuigi see pakike maksab ka midagi 6 euro ringis, siis no...see on lihtsalt nii hea. Ja erinevaid teesid on meil kodus hetkel julgelt kuskil 30 (ma ei kujuta ette, kust nad kõik tulid), seega on, millega võrrelda. Lisaks eelpool mainitule meeldib mulle veel osta juustu... juustupulkasid, feta juustu, pühvlimozarallat (on tõesti parem, kui "tavaline") ja seda valget pehmet juustu, mis pildil.


Kui üldisemalt mõelda asjade peale, millele viimasel ajal olen olnud nõus oma raha suht vabalt ära andma, siis suurimaks kuluallikaks on kindlasti reisid väljaspool Euroopat. Nädal või kuus kuud, pole küsimust, tuleb lihtsalt koguda ja minna. Iga reis on mulle väga palju andnud ning olnud kustumatu mälestus. Samamoodi reisimine Eestis. On tehtud palju, aga võiks veel teha. Eesti on väike, aga siin on ilusaid ja ägedaid kohti palju, kuhu minna. Väga hea meelega reisime sõpradega Eestis. Näiteks selle aasta traditsiooniline väljasõit saab olema mitte hullumeelne Euroopa-tuur (mida on varem tehtud) või hoopis meeletu tripp läbi terve Ida-Aafrika (mida on ka tehtud), vaid hoopis reserveerisime endale ööbimise Ööbikuoru Villasse ning hakkame ümbruskonna järvede vahel loodust ja elu nautima. Millele veel hea meelega kulutan, on kingitused perekonnale, viimasena meenub isale sünnipäevaks kingitud sõit kuumaõhupalliga Tartu kohal. No nii äge ju! Siis järgmisena tuleb vist väljas söömine. Mõistliku hinnaga kohtades, peamiselt päevapraad, kuid üsna tihti ka muud. Lihtsalt hea meelega tellin midagi tervislikku (näiteks kala), mida ma kodus vaaritama hakata ei viitsiks. 

Lähen võtan nüüd klaasikese seda paljukiidetud apelsinimahla, mida muuseas esimest korda just Mica mulle tutvustas. Ta nägi, kuidas ma oma sünnipäevale siirupit ostma hakkasin ning lihtsalt ostis 10 täisapelsinimahla ning ütles, et see on miinimum, millega ta on nõus mu sünnipäevale tulema :) Huviga loeks, mille peale teil kahju raha kulutada pole. Meelis, Sinu vastust ma juba tean, pole vaja jälle oma ploomidest rääkima hakata :)

6 kommentaari:

 1. Ma avastasin ka selle apelsinimahla pärast su sünnipäeva :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Kui tihti Sa ostad seda :D ? (p.s just parasjagu joon seda mahla)

   Kustuta
  2. Suht kaootiliselt tegelikult, aga vahel tuleb ette.

   Kustuta
 2. See Bradlyse tee on küll hea, kuid kahjuks nüüd juba tootmisest maas. Seega soovitan varuda :)

  VastaKustuta